Employer Branding versterken met een eigen werken-bijsite 

Het is van belang doorlopend aandacht te besteden aan de juiste personeelswervingsaanpak. Ook als je geen vacatures hebt. Elke gezonde onderneming heeft met regelmaat nieuwe medewerkers nodig. Jonge werknemers wisselen gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar van baan en oudere tussen de 6 en 8 jaar.

Het is zaak voorbereid te zijn op vertrek of uitbreiding van personeel en dus aandacht te besteden aan je uitstraling als organisatie en als werkgever. Dit doe je onder meer door structureel bij je doelgroep onder de aandacht te blijven op een manier die hen aanspreekt, oprecht is en waarmee je laat zien wie je bent en waar je voor staat.

Een van de manieren om online doeltreffend en structureel in beeld te komen bij en in contact te blijven met potentiële werknemers is via een werkgever- en vacaturegerichte webpagina/-site. Oftewel, een werken-bijsite. Dit is de plek waar je als organisatie vertelt en laat zien welke vacatures er eventueel zijn, wie je bent en wat je doet, wat de missie is, wat werken bij jullie zo leuk tot anders maakt - of juist gewoon, vertrouwd (niet iedereen wil hipper dan hip werken). Waar medewerkers aan het woord komen, waar eenvoudig contact gelegd kan worden (denk verder dan mail of telefoon alleen), dat mensen echt het idee krijgen alvast een kijkje binnen te mogen nemen. Het gaat erom dat het echt is en dat je een warm welkom uitstraalt naar de mensen toe die bij jouw organisatie passen.

Wij bieden jullie de mogelijkheid om je organisatie te promoten met een eigen werkenbij-pagina. Daarmee staan jullie altijd klaar om optimaal personeel te werven als het nodig is.

Dit systeem is handig wanneer je:

  • Op een makkelijke manier snel een groot bereik van je vacatures wilt. Je plaatst eenvoudig een vacature op je eigen vacaturepagina via je eigen inlogomgeving.

  • Kandidaten de mogelijkheid wil bieden om eenvoudig met smartphone of tablet te reageren op een vacature. Steeds meer mensen prefereren deze weg. Bij ons is dat al meer dan 30%. Mis deze kandidaten niet.

  • Modern online wil werven, ook via sociale media. De vacatures verspreid je met één muisklik op de media van je keuze (LinkedIn, Twitter, Facebook en Google+).

  • Graag de vacaturetekst mede door een expert laat opstellen. Met een goed opgestelde tekst met de juiste termen voor je doelgroep en voor de online vindbaarheid bereik je de juiste kandidaten en motiveer je hen om te solliciteren.

  • Een betere ‘candidate experience’ wilt, omdat kandidaten veel eenvoudiger kunnen solliciteren. Sollicitanten versturen eenvoudig hun CV of solliciteren met hun LinkedInprofiel. Je krijgt meer reacties, er haken minder kandidaten af tijdens de sollicitatie.

  • Minder administratieve handelingen wilt doen, en toch de kandidaten goed behandelen. Door gebruik te maken van een professioneel recruitmentsysteem, krijgen alle sollicitanten automatisch een ontvangstbevestiging. Veel administratie verloopt automatisch. Dat scheelt een hoop tijd, en laat alle sollicitanten met een beter gevoel achter.

  • Overzicht wil houden op ontvangen reacties, ook van oude procedures. Alle kandidaat- en vacaturegegevens worden in je online omgeving bewaard. Met een eigen inlogcode kun je altijd de gegevens inzien, ook van eerdere trajecten.


Benut deze gelegenheid om met meer gemak zowel succesvol te werven als goed in het voetlicht te komen. Willen jullie optimaal werven?


Handig:

  • De informatie op de pagina kan altijd door jullie worden aangepast.
  • Vacatures en een opensollicitatiemogelijkheid kunnen gratis door jullie zelf worden geplaatst.
  • Met een eigen inlogcode kun je op elk moment in je eigen omgeving kijken.