Samenvatting

Kernactiviteiten
Donkergroen, waar het gras groener is. Waar de inspiratie voor het oprapen ligt. Donkergroen is een landelijk werkendeorganisatie van creatieve groendenkers en doeners met een vernieuwende kijk op de beleving van binnen- en buitenruimte. Dat wil je meemaken.

Aantal medewerkers
500

Wie zijn wij

Donkergroen draait de zaken graag om: we denken niet meteen in termen van planten, bomen, cultuurtechniek, tuinaanleg of groenonderhoud. Liever zwijgen we eerst en luisteren we naar 'de wens achter de vraag' van opdrachtgevers. Een wens die altijd terug te voeren is op de wijze waarop het 'groen' door de gebruiker moet worden beleefd. Ons statement is niet voor niets: vrij spel voor de beleving. En van daaruit kunnen we alle registers open trekken.

Visie
Wie oog heeft voor het groene leven, ontdekt duizenden kleuren in Donkergroen. Bij Donkergroen werken gedreven vakmensen die beleefomgevingen ontwerpen, realiseren en beheren vanuit een duurzaam respect voor mens en milieu. De gezonde drang ons te blijven onderscheiden en te professionaliseren, maakt dat kennis, ervaring en creativiteit zich optimaal in dienst stellen van elkaar, onze relaties en de wereld om ons heen.

Waarden en Doelen
Duurzaamheid, MVO, Social Return... Donkergroen onderneemt met respect voor mens en milieu, dicht bij huis en ver weg. Wij spreken over ‘MVOké’: we gaan ervoor dat elke werknemer luid en duidelijk ‘Oké’ zegt tegen ons MVO-beleid en hier naar handelt.

MVOké bij Donkergroen is zo divers als onze organisatie zelf. Van gestage overgang naar accu-gereedschap tot duurzaam inkopen en ontwerpen. Van initiatieven voor inzet van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt tot groengas bedrijfsauto's.

Ons beleid voor maatschappelijk duurzaam ondernemen bouwen we uit op basis van de 3 P’s (people, planet, profit). Dit passen we lokaal toe waar kansen zich voordoen en Donkergroenbreed waar haalbaar.

Carrière

Instroom
Ben je op zoek naar een nieuwe baan in de groenbranche of wil je een andere draai geven aan je carrière? Misschien is Donkergroen iets voor jou! Wij zoeken regelmatig enthousiaste mensen die van aanpakken en 'groen' houden.

Ontwikkelen en leren
Via onze Donkergroenschool bieden we vanuit een sterke empathie in ons bedrijf plaats aan m/v’s met een achterstand op de arbeidsmarkt. Dat doen we samen met gemeentes, wooncorporaties en zorginstellingen. Tegenwoordig heet dit social return, bij Donkergroen noemen we het al jarenlang ‘eerlijk’. We willen werken met gemotiveerde kandidaten die middels korte training en passende begeleiding door Donkergroen hun kansen op de arbeidsmarkt structureel zien vergroten.

Doorgroeimogelijkheden
Werken bij Donkergroen is uitdagend en afwisselend. Binnen onze organisatie krijgen mensen de kans om door te groeien. Beheers je het hoveniersvak of heb je een groen hart, dan ligt de toekomst voor je open.

Functiegebieden
We zijn voortdurend op zoek naar groenspecialisten: van hoveniers en stratenmakers tot bedrijfsleiders en calculatoren. Mensen met een sterk organisatorische, administratieve of technische focus.